RID HOS OSS

Här är ett utbud av våra ridgrupper. Priser hittar du under klubbinfo/ridpriser.

Intag i grupperna sker löpande så du behöver inte vänta till terminsstart. Har vi plats i en grupp där din riderfarenhet stämmer in på en befintlig grupp är det bara att hoppa in.

Lektionerna är på 50 min

Våra grupper

Introkurs: För barn i låg och mellanstadieålder. Kursen är på 10 gånger där man lär sig grunderna för att börja i ridgrupp. Både teori, praktik och ridning ingår, säkerhet i stallet och hur man ska vara när man umgås med hästar. Gruppen startar så fort tillräckligt antal intresserade finns.  Du blir anmäld som intresserad om ingen grupp är beredd att starta.

Nybörjargrupp: Vuxna och tonår där gruppen börjar när tillräckligt antal intresserade finns anmälda. Finns ingen grupp på gång blir du anmäld i vår intresselista. Vår äldsta nybörjare är 63 år.

Ridlekis: För våra minsta barn 4-7-år kursen är på 10 gånger där man lär sig grunderna, säkerheten kring hästarna och hur man ska bete sig i stallet, en blandning av teori och praktik. Kurser startar upp löpande så fort det finns tillräckligt många intresserade, du blir anmäld som intresserad om ingen grupp är beredd att starta.

Övriga ridgrupper: För barn, ungdom och vuxen mellan 7-70 år på olika nivå. Från skritt och trav upp till lättare tävlingsnivå.  Du kan börja när som helst under terminen om det finns plats i en grupp på den nivå du är i din ridning. Alla vuxengrupper och nybörjare barn är reducerade till 6 elever

Ridning för dig som har funktionshinder: Vi har tyvärr inga fasta grupper men du är mycket välkommen att ta privat lektioner

Dressyrgrupp: För elever med lite högre ambitioner eller intresse för dressyr. Både junior och senior.

Hoppgrupp: För dig som kommit lite längre och tycker att hoppning är extra kul. Markarbete serier, enkelhinder och bana. Finns grupper för både junior och senior med max 6 elever per grupp.

Sits och kroppskontroll: Grupp för dig som vill öka din kroppskontroll och kommunikation med hästen. Ett bra komplement till din övriga ridning eller för att må bra i kroppen. I dagsläget finns tre grupper som rider varannan vecka. Alla ryttare är välkomna från enklare grundkunskaper till lättare tävlingsnivå.

X-tra kurser i både hoppning och dressyr: under terminens gång så anordnas det med jämna mellanrum extrakurser i både hoppning och dressyr
Privatlektioner: I mån av tid kan privatlektion på våra lektionshästar ordnas. Du kan vara allt från nybörjare till van ryttare.  Välj mellan 30-50 minuters lektion.
Företag och föreningsridning: Du kan ta med dina arbetskamrater eller förenings vänner och rida vid ett enstaka tillfälle eller som en återkommande grupp.
Privathäst ridning:  Ridning för privathästar i grupp eller enskilt från grundläggande nivå till lättare tävling. Främst i dressyr med fokus på ryttarens kommunikation, men även enklare hoppning.